Nyhedsarkiv

Oct 7, 2015
Oct 4, 2015

Jubilæumsreceptionen i Asia House

Torsdag den 8. oktober kl. 15-18

Torsdag den 8. oktober mødes medlemmer af Dansk Mongolsk Selskab og indbudte gæster for at fejre selskabets 25 års jubilæum. Deltagerlisten er nu fuldtegnet, kun registrerede deltagere vil kunne deltage i receptionen. For medlemmer af pressen gælder dog en sidste frist for tilmelding onsdag den 7. oktober.

Gæsterne opfordres til at møde op i god tid inden receptionen begynder klokken 15. Der vil være adgang til lokalet fra kl. 14.30.

Adressen er: Asia House, Indiakaj 16 (i Søndre Frihavn), 2100 København Ø

Oct 2, 2015

PRESSEMEDDELELSE                                 København den 1. oktober 2015

Pressen er velkommen til at deltage i receptionen mod tilmelding senest: onsdag den 7. oktober kl. 12.00 til e-mail: bettinahgram@hotmail.com

Mødetidspunkt torsdag den 8. oktober: kl. 14.30. Det vil være muligt at dække arrangementet fra udvalgte steder. Et program for receptionen og informationsmateriale er vedhæftet.

Torsdag den 8. oktober 2015 kl. 15-18, Asia House, Indiakaj 16, København Ø:

Kronprins Frederik deltager i 25-års jubilæet for Dansk Mongolsk Selskab

Kronprins Frederik har en stor interesse for steppelandet Mongoliet, som han har besøgt tre gange: i 1986, 1990 og senest i 2008. Kronprinsen er på baggrund af sin interesse for Mongoliet udnævnt til æresmedlem af foreningen Dansk Mongolsk Selskab, som torsdag den 8. oktober 2015 fejrer sit 25-års jubilæum ved en storstilet reception i Asia House i København.

Jubilæumsreceptionen får fornemt besøg af Kronprins Frederik, som sammen med Mongoliets ambassadør til Danmark, HE Zorig Altai, honorær konsul for Mongoliet i Danmark, Michael Haslund-Christensen, og 150 indbudte gæster kommer til at overvære et flot program med mange mongolske indslag.

På programmet er blandt andre den mongolske kvartet Chavkhdas, som vil underholde med musik spillet på den traditionelle mongolske hesteviolin, morin khuur, danseren Bayarnemekh vil optræde med mongolsk dansekunst, og fra Danmark præsenterer den mongolsk-danske designer Naran et modeshow med sine moderne mongolske cashmere- og filtkreationer.

Ved Kronprins Frederiks ankomst kl. 15.15 til Asia House modtages han af formanden for Dansk Mongolsk Selskab, Rolf Gilberg. Kronprinsen overrækkes efter mongolsk tradition en sølvskål med tørret ost på et silketørklæde af to mongolske kvinder iklædt traditionelle dragter. Asia House, som ejes af ØK Fonden, har venligst stillet sine lokaler til rådighed for Dansk Mongolsk Selskab.

Dansk Mongolsk Selskab blev stiftet i 1990 og består af 200 engagerede og indflydelsesrige medlemmer. Selskabets formål er at fremme og udbrede kendskabet i Danmark til mongolerne og deres kultur samt at udvikle forbindelserne mellem de to landes befolkninger. Dansk Mongolsk Selskab udgiver medlemsbladet Ger (navnet på det mongolske filttelt) og samarbejder med sin mongolske søsterorganisation Mongolsk Dansk Selskab om civilsamfundsudviklingsprojekter i Mongoliet.

Tilmelding og yderligere information: Dansk Mongolsk Selskabs pressekontakt Bettina Gram, tlf.: 28876887, e-mail: bettinahgram@hotmail.com

Program
Dansk Mongolsk Samarbejde 1990-2015

Sep 11, 2015

Kære medlem af Dansk Mongolsk Selskab

Folketinget og Dansk Mongolsk Selskab holder en konference om den demokratiske udvikling i Mongoliet i anledning af, at det er 25 år siden, Mongoliet holdt sit første, frie parlamentsvalg.

Mongoliet holdt sit første, frie parlamentsvalg i 1990 og dengang var den danske regering og Folketinget hurtigt ude med hjælp til det nye skrøbelige parlament. Bistanden bestod af alt fra praktisk hjælp med reoler og hylder til juridisk vejledning omkring forretningsorden og gode parlamentariske forretningsgange.

Konferencens hovedtema bliver 25 års demokratisk udvikling i Mongoliet. Temaet anskues yderligere ved at se på de næste 25 år og de særlige udfordringer landet har med hensyn til de omfattende perspektiver for udvindingen af råstoffer og landets særlige geopolitiske situation. Mødet vil forgå som en rundbords- (politisk) drøftelse mellem særligt indbudte stakeholders og vil være åben for offentligheden. Mødet styres af Mette Holm, som er aktuel med en ny bog om Mongoliet.

Konferencen sendes direkte på Folketingets tv-kanal og bliver desuden streamet på Folketingets hjemmeside på følgende adresse:

www.ft.dk/webtv/video/20131/fpr/tv.2777.aspx

 

Programmet kan hentes fra Folketingets hjemmeside:

www.ft.dk/Aktuelt/Nyheder/2015/08/Mongoliet.aspx

 

Med venlig hilsen

 

Mongin Forrest

International koordinator

Folketinget 

Aug 21, 2015

Foredraget tager udgangspunkt i antropolog Benedikte Møller Kristensens mangeårige forskning om shamanisme blandt duharensdyrnomaderne i Mongoliet. På baggrund af sine feltarbejder blandt duhaerne vil hun fortælle om, hvordan duhaernes tilbagevenden til deres traditionelle levevis som rensdyrhyrder og jægere i taigaen er blevet efterfulgt af en tilbagevenden til deres shamanistiske traditioner.
Samtidig vil vi høre om, hvordan omgivende staters politiske administration af taigaen
og af duhaerne historisk set har bidraget til at konstituere taigaen som et utæmmet
og vildt shamanistisk land og medvirket til at etablere duhaerne som shamanistiske
herskere over taigaen.

Medlemsmødet finder sted lørdag den 21. november kl. 15-17 i Medborgerhuset, Danasvej 30B, 2. sal, Frederiksberg.

Aug 21, 2015

Dansk Mongolsk Selskab markerer sit 25 års jubilæum med en reception i de historiske rammer i Asia House, ØK’s første hovedsæde. Vi har den store ære og glæde at kunne byde selskabets første æresmedlem HKH kronprins Frederik velkommen til receptionen. Andre medlemmer af det officielle Danmark, som selskabet har samarbejdet med gennem tiden, vil blive indbudt til at festligholde jubilæet. Mongoliets ambassadør til Danmark, HE Zorig Altai, vil holde en tale om selskabets virke og betydning for samarbejdet mellem de to lande. Alle medlemmer af Dansk Mongolsk Selskab inviteres til at deltage i receptionen. Særskilte indbydelser vil blive udsendt senere på året.

Receptionen afholdes torsdag den 8. oktober kl. 15-17 i Asia House, Indiakaj 16, 2100 Kbh.

Aug 21, 2015

I anledning af Dansk Mongolsk Selskabs 25 års jubilæum sker der følgende:

Jubilæumsekspedition
København - Ulaanbaatar - Erdenebulgan - Ulaanbaatar - København i Krebsekspeditionens fodspor. Konference i Ulaanbaatar om de dansk-mongolske relationer gennem tiden. Arrangeret i samarbejde med Mongolsk Dansk Selskab i Ulaanbaatar.
Tid: 26. august - 10. september

Boglancering
Mette Holms og Søren Zeuths nye bog, Mongoliet - stemmer fra steppen lanceres
ved et offentligt arrangement i Tranquebar Rejseboghandel.
Tid: 19. september kl. 16.30
Sted: Tranquebar, Borgergade 14, Kbh. K
Entré: 50 kr.

Boglancering
Mette Holms og Søren Zeuths nye bog, Mongoliet - stemmer fra steppen lanceres
ved et offentligt arrangement i Thiemers Magasin.
Tid: 20. september kl. 15.00-16.00
Sted: Thiemers M., Tullinsgade 24, Kbh. V

Konference på Christiansborg
Folketinget og DMS markerer 25 års demokratiudvikling i Mongoliet. Talere ved konferencen er Folketingets nye formand, miljøaktivisten Sukhgerel Dugersuren, Lars
Højer, Morten A. Pedersen, Bulgan Njama, konsul Michael Haslund-Christensen m.fl.
Moderator er Mette Holm. Alle medlemmer af DMS inviteres til at deltage.
Tid: 21. september kl. 9.00-12.45
Sted: Christiansborg, Kbh. K

Jubilæumsreception
Dansk Mongolsk Selskabs medlemmer og indbudte gæster indbydes til reception i
Asia House.
Tid: 8. oktober kl. 15.00-17.00
Sted: Asia House, Indiakaj 16, Kbh. Ø

Mongolsk Filmfestival
Det Danske Filminstitut arrangerer i samarbejde med DMS en festival med visning af
nyere mongolske spillefilm.
Tid: December
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kb.K

Jul 3, 2015

Mongoliet - stemmer fra steppen

Særtilbud!

Mongoliet - stemmer fra steppen af Mette Holm og Søren Zeuth. I 2015 er det 25 år siden, studenter stillede sig i spidsen for mongolernes fredelige opgør med sovjetkommunismen. I intet andet land har overgangen fundet sted så fredeligt som i Mongoliet.

Denne bog fortæller, hvordan mongolerne, langt dygtigere end noget andet folk, har tilbageerobret deres tilværelse. Fokus er på mongolerne, deres opgør med fortiden, hverdag, drømme og visioner; hvordan de holder fast i traditionerne i en verden i forandring og samtidig tilpasser sig de nye tider.

192 sider, rigt illustreret, format: 21 x 26 cm. Udkommer september 2015 på Bogforlaget Frydenlund.

Særtilbud til medlemmer af Dansk Mongolsk Selskab; se vedhæftede brochure.

OBS: Ved en yderst beklagelig fejl var kontonummeret i Ger 92 side 58 og i den vedlagte brochure angivet forkert. Det rigtige nummer er Nykredit reg.nr. 5479 kontonr. 5248334
(fejlen er rettet i vedhæftede brochure).

Apr 1, 2015
Nu foreligger det færdige program til Jubilæumsekspeditionen til Mongoliet i efteråret 2015. Der er endnu få ledige pladser til denne studierejse, der vil følge i karavanesporene efter Carl Krebs, Henning Haslund-Christensen og de andre danske pionerer, der i begyndelsen af 1920'erne grundlagde en forsøgsgård i en fjern egn i det nordlige Mongoliet.
 
Oplev lokalbefolkningens gæstfrihed og vær med til at fejre 25-året for stiftelsen af Dansk Mongolsk Selskab og vores mongolske søsterorganisation Mongolsk Dansk Selskab. Oplev nogle af Mongoliets skønneste og frodigste egne i selskab med engagerede og vidende rejsedeltagere og vær med til en spændende konference om de dansk-mongolske relationer i fortid, nutid og fremtid på Mongoliets Statsuniversitet i Ulaanbaatar.
 
Feb 19, 2015

I år fejrer Mongoliet 25-året for det fredelige opgør med sovjetkommunismen. Selvom det meste af landets økonomiske grundlag forsvandt fra dag til anden, har overgangen fundet bemærkelsesværdigt fredeligt sted. I efteråret rejste Mette Holm og Søren Zeuth vidt omkring i Mongoliet for at tage temperaturen på det unge demokrati. De mødtes, fotograferede og snakkede med høj og lav, rig og fattig og fik indtryk af, at viljen til demokratiet er betydelig.

Medlemsmødet finder sted lørdag d. 9. maj kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.

Feb 19, 2015
Thomas Haraldsson har et solidt kendskab til Mongoliet både som turist og som tidligere skolelærer med fast adresse i Zuunmod, en by på ca. 12.000 indbyggere syd for Ulaanbaatar. Han deler ud af sine erfaringer fra opholdene i Mongoliet og viser billeder fra sine mange rejser, som han har foretaget sammen med sine mongolske venner.
 
Medlemsmødet finder sted lørdag d. 25. april kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.
Feb 19, 2015

Dansk Mongolsk selskab afholder ordinær generalforsamling d. 28. marts fra kl. 15 i Christianshavns Idrætsklub, Bådsmandsstræde 20, 1. sal, 1407 Kbh. K.

Umiddelbart efter generalforsamlingen vil deltagernes viden om Mongoliet blive sat på prøve i en quiz. Deltagerne vil få udleveret en serie spørgsmål. De bedste besvarelser vil blive præmierede. Chancen for at vinde en præmie vil være stor!

Kl. ca. 17.30 bydes der velkommen til festmiddagen, og jubilæumsfesten kan tage sin begyndelse. Prisen for deltagelse er igen i år sat til 200 kr. pr. person inkl. vin til maden. Øl og vand kan købes på stedet. Børn deltager gratis. Gæster er velkomne til at melde sig til. Tilmelding sker ved senest mandag d. 23. marts at indbetale beløbet på girokonto 784-1582 (kortart 01). Ved direkte bankoverførsel er reg.nr. 1551 og kontonr. 7841582. Skriv navnet på deltagere og mærk inbetalingen "Jubilæumsfest". Efter aftale kan der betales ved indgangen.

Bemærk det nye mødested!

Jan 24, 2015

Vi har inviteret de to danske eksperter i mongolsk strubesang, Michael Schilling og Skye Løfvander, til at fortælle om og vise eksempler på den særegne sangform.

Traditionen for strubesang er stærkest blandt nomader i Mongoliet og den sydsibiriske republik Tuva, hvor den har dybe rødder og endnu trives i en hyrdekultur præget af animisme.

Mongolske strubesangere gengiver ofte naturens og husdyrenes lyde i sangen: rindende vand, vinden i græsset, kamelers og fårs brægen, og rytmen synes næsten altid at genlyde af hesteridt.

Det er en udbredt forestilling, at strubesangen skulle have sit udspring som shamaners redskab, men det er mere uvist. Oftest ledsages strubesangen af spil på morin khuur, en tostrenget fidel dekoreret med et udskåret hestehoved.

Medlemsmødet finder sted lørdag d. 28. februar kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.

Jan 3, 2015

Mongoliet er et spændende land – også for ornitologer. Det skyldes ikke mindst, at der findes så mange forskellige naturtyper i landet, fra den sibiriske taiga i nord til Gobiørkenen i syd. Her findes enestående fugle som reliktmågen og mongolløbekragen.

H. G. Karlsson vil vise billeder og fortælle om Mongoliets fugleliv. Han tager os med til steder som lærkeskoven i Terelj, dalstien i Gobi Altai, Yolum Am, den store fuglesø Böön Tsagaan Nuur og hans egen favorit, Khangaibjergene.

H. G. Karlsson, der er rejseleder for Sveriges Ornitologiska Förenings rejsebureau AviFauna, taler et letforståeligt svensk.

Medlemsmødet finder sted lørdag d. 24. januar kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.

Sep 23, 2014
Bente Rasmussen var udsendt i 7 uger som OSCEvalgobservatør til præsidentvalget i Mongoliet i 2013. Sammen med en kollega fra Azerbaijan, en lokal tolk og en chauffør havde Bente ansvaret for aimag’erne Orkhon og Bulgan i den nordlige del af landet – et område tre gange så stort som Danmark.

Du inviteres med på køreturen, når de små kommuner og valgkommissioner skal besøges og interviewes om deres opgaver og logistiske udfordringer op til valget. Du hører om nomadekulturen, der befinder sig midt i en brydningstid mellem traditionel levevis og den nye teknologi, som vinder indpas overalt i steppelandet. Bente runder sit foredrag af ved et af de mange shamanistiske symboler og et besøg i et buddhistisk tempel i Orkhon Aimag.

Medlemsmødet finder sted lørdag d. 29. november kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.
Sep 23, 2014
Elisabeth Victoria Friis rejste i juni måned 14 dage til Ulaanbaatar for at stifte bekendtskab med den mongolske kunstscene her og nu. Det blev til møder med mange eksperimenterende kunstnere og en kunstscene på jagt efter den særlige mongolske identitet. I foredraget vil hun præsentere nogle af de kunstnere, vi i Selskabet kunne være interesseret i at stifte nærmere bekedtskab med, når vi skal fejre jubilæet til næste år.
 
Efter foredraget vil tilhørerne få en status over, hvor langt vi er kommet med planlægningen af jubilæumsaktiviteterne. Vi tager stadig imod ideer til at sætte Mongoliet på dagsordenen i 2015.
 
Medlemsmødet finder sted lørdag d. 27. september kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.
May 21, 2014

Den mongolske udenrigsminister Luvsanvandan BOLD kommer på officielt besøg i Danmark tirsdag og onsdag i den kommende uge, hvor han bl.a. skal mødes med sin danske kollega og hilse på vores dronning. Han kommer i selskab med Mongoliets nyudnævnte ambassadør til Danmark, Zorig ALTAI. 

Den mongolske delegation har ønsket at hilse på repræsentanter og medlemmer af Dansk Mongolsk Selskab for at stifte bekendtskab med Selskabet og dets aktiviteter.

Du inviteres hermed til at møde vores mongolske gæster i Asia House i Københavns gamle frihavnskvarter nær ved Kastellet kl. 13-14. Mødet vil forme sig som en udveksling af informationer om Danmark og Mongoliet med indlæg af udenrigsministeren og ambassadøren. Repræsentanter for vores bestyrelse vil fortælle om Dansk Mongolsk Selskabs arbejde.

Der serveres sandwich og et glas vin til arrangementet.

 

OBS: På grund af ændringer i gæsternes program er arrangementet rykket 1 time frem i forhold til tidligere meddelt.

 

Mødested: Asia House, Indiakaj 16, 2100 København Ø. Stor P-plads, buslinje 26 lige til døren.

Mødetid: Onsdag 28. maj kl. 13-14. Deltagelse er gratis. Kun for medlemmer.

Feb 16, 2014

Det mongolske steppelandskab er en fryd for både øje og sind. I den korte sommertid dækkes græsset af et broget tæppe af vilde blomster – mange af dem sjældne
planter på vore breddegrader. Tag med på en rejse til Mongoliets vilde flora i selskab med blomsterkenderen Lars Hedegaard, som vil illustrere sin beretning med fotos fra sin rejse.

Medlemsmødet finder sted lørdag d. 3. maj kl. 15-17 i Medborgerhuset, Danasvej 30B, 2. sal, Frederiksberg.

Feb 16, 2014

Dansk Mongolsk selskab afholder ordinær generalforsamling d. 22. marts fra kl. 15 i Fælleshuset Schifters, Philip de Langes Allé 9, 1435 Kbh. K (Holmen).

Umiddelbart efter generalforsamlingen fortæller Jes Colding om sine oplevelser i Mongoliet som kursusleder i Socialt Partnerskab Netværk i efteråret 2013.

Kl. ca. 17.30 er bufetten rettet an, og den årlige forårsfest kan tage sin begyndelse. Prisen for deltagelse er igen i år sat til 200 kr. pr. person inkl. drikkevarer. Børn deltager gratis. Også ikke-medlemmer er velkomne. Gæster fra Mongoliet betaler 150 kr. Tilmelding sker ved senest mandag d. 17. marts at indbetale det aktuelle deltagergebyr på girokonto 784-1582 (kortart 01). Ved direkte bankoverførsel er reg.nr. 1551 og kontonr. 7841582. Skriv navn på deltager(e) og mærk inbetalingen "Forårsfest". Efter aftale kan der betales ved indgangen.

Feb 16, 2014
Morten Axel Pedersen, der har givet sit slide-baserede oplæg undertitlen "Etnografiske beretninger fra den globale kapitalismes frontlinje", tager udgangspunkt i den forskning, han har udført i infrastrukturprojekter i og udenfor Ulaanbaatar de senere år. Morten er professor ved Institut for Antropologi på Københavns Universitet. (Obs: Foredraget erstatter det i Ger 87 annoncerede foredrag om "Etniske grupper i Mongoliet")
 
Medlemsmødet finder sted lørdag d. 22. februar kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, 2. sal, Frederiksberg.
Sep 26, 2013

Johnny Baltzersen har lavet en ny dansksproget hjemmeside og blog om Mongoliet. Hjemmesiden beskæftiger sig med aktuelle problemstillinger og tendenser i et land, der lige nu gennemgår nogle meget radikale forandringer. Besøg hjemmesiden på:

http://www.nyt-om-mongoliet.dk/

 

Der findes også engelsksproget blog, "Mongolia Focus", med analyser af landets aktuelle politiske og økonomiske situation. Adressen er:

http://blogs.ubc.ca/mongolia/

 

Desuden kan med stor fordel konsultere følgende hjemmeside og blog om Mongoliets politik, økonomi og samfund:

http://www.themongolist.com/

Jul 5, 2013

Rolf Gilberg fortæller med egne lysbilleder om sine oplevelser fra 7 rejser i Mongoliet. Med udgangspunkt i Ulaanbaatar gik turene til »Danskergården« i Nordmongoliet, til Gobi i Sydmongoliet, til Khentii i Østmongoliet og til Karakorum i Centralmongoliet. Der er tale om et tilfældigt tilbageblik fra endnu en danskers besøg på de uendelige stepper, og hvad deraf følger: Fik et gok i nødden af en shaman. Fik våde fødder inde i en jeep, som krydsede en flod. Fór vild i en skov hele natten. Klædt i dell, mens alle andre var i jakkeset. Red hest uden kontrol. Red kamel på samme måde.

Medlemsmødet finder sted lørdag d. 23. november i Medborgerhuset på Danasvej 30B, 2. sal, Frederiksberg.

Jul 5, 2013

Middelalderarkæolog og forlægger Jens Vellev var i 2010 i Mongoliet som forberedelse
til en bog om de unge danskere, der i 1923 drog til det forjættede land mellem Sibirien
og Kina. Erindringerne om danskerne – og især den karismatiske Henning Haslund-
Christensen og lederen, læge Carl Krebs – er stadig levende i det lille samfund,
der opstod i kølvandet af deres forsøgsfarm. Foredragsholderen indsamler nu breve,
dagbøger og fotografier fra danskernes tid på Zobelsletten i Mongoliet. Det omfattende
materiale giver et overraskende indblik i de drømme, udfordringer og afsavn, som prægede de seks unge nysgerrige og meget forskellige personligheder. Siden Jens Vellev holdt sit foredrag i Dansk Etnografisk Forening på Moesgård Museum 13. marts 2013, er der kommet nye skriftlige kilder og billeder til, som vil blive præsenteret ved denne lejlighed.

Medlemsmødet finder sted lørdag d. 5 oktober kl. 15-17 i Medborgerhuset på Dansavej 30B, 2. sal, Frederiksberg.

Feb 21, 2013

Udvikling af råstoffer har de seneste år sat fart i den mongolske økonomi, og kinesiske firmaer spiller en væsentlig rolle i denne udvikling. Med udgangspunkt i et antropologisk forskningsprojekt om kinesere i Mongoliet fortæller Mikkel Bunkenborg, adjunkt ved Kinastudier, Københavns Universitet, om en række konkrete kinesiske projekter i Mongoliet og om de komplicerede relationer mellem mongoler og kinesere.

Medlemsmødet finder sted lørdag den 25. maj kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.

Feb 21, 2013

Antropologen Mette M. High har gennem mere end et årti lavet forskning blandt Mongoliets uautoriserede guldgravere - også kendt som Ninjaer. Hun har boet hos lokale familier og fået indsigt i deres levevilkår. Mette fortæller og viser billeder fra sit arbejde i Uyanga-distriktet i Övörhangai-provinsen.

Medlemsmødet finder sted lørdag den 20. april kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.

Feb 21, 2013

Lørdag den 16. marts afholdes selskabets årlige generalforsamling i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg. Generalforsamling efterfølges af et filmprogram og den årlige forårsfest. Filmprogrammet består Albert Kahns verdensarkiv (12 min.), Interview med Ove Krebs (35 min.) og en musikvideo med navnet Danish Men of Bulgan Tal (5 min.). Kl. ca. 17.30 rettes buffeten an.

Prisen for deltagelse i forårsmiddagen er i år sat til 200 kr. pr. person inkl. drikkevarer. Ikke-medlemmer af selskabet er velkomne og børn deltager gratis. Gæster fra Mongoliet betaler 150 kr. Tag gerne deel på!

Tilmelding sker ved snarest, men senest mandag den 11. marts at indbetale pengene på girokonto 784-1582. Ved direkte bankoverførsel er registreringsnr. 1551 og kontonr. 7841582. Skriv navn på deltager(e) og mærk indbetalingen "Forårsfest". Efter aftale kan der betales kontant.

Oct 8, 2012
Lørdag den 10. november kommer Rasmus Degnbol og holder foredrag om sit møde med rensdyrnomaderne i det nordligste Mongoliet. Medlemsmødet finder sted kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.
Sep 4, 2012
Lørdag den 29. september kl. 15-17 holder John Munro foredrag om sin deltagelse i et spektakulært hestevæddeløb på 1000 km gennem Mongoliet. Foredraget finder sted i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.
Mar 2, 2012

Lørdag den 28. april kl 15-17 holder Morten Axel Pedersen, lektor ved Institut for Antropologi, KU, foredrag om shamanisme uden shamaner. På baggrund af sin forskning og sin nyligt udkomne bog Not Quite Shamans vil han fortælle om det åndelige tomrum, der opstod i det moderne Mongoliet efter voldsomme udrensninger af buddhistiske lamaer og lokale shamaner under kommunismen. Morten viser desuden billeder fra sit feltarbejde i Mongoliet.  

Medlemsmødet holdes i Medborgerhuset, Danasvej 30B, 2. sal, Frederiksberg.

Feb 12, 2012

Mette Holm har lavet følgende nyere radioindslag på DR P1 om Mongoliet:

Mongoliet har afskaffet dødsstraffen - DR P1's Orientering

Interview med Gerel om at være blind i Mongoliet - DR P1's Orientering

Interview med nomadehyrden Tserendorj - DR P1's Orientering

Se også http://www.metteholm.com/?q=Mongoliet

Jan 19, 2012

Generalforsamlingen 2012 og forårsfesten vil blive afholdt lørdag den 24. marts fra kl. 15 i Medborgerhuset, Danasvej 30B, 2. sal, Frederiksberg.

Tilmelding senest 19. marts.

Jan 19, 2012
Lørdag den 18. februar kl. 15-17 er der medlemsmøde i Medborgerhuset, Danasvej 30B, 2. sal, Frederiksberg. Med ægte pionérånd i generne har fotograf og kunstner Charlotte Haslund-Christensen kastet sig ud i et ambitiøst, internationalt videoprojekt, hvor almindelige mennesker verden over fortæller om deres største håb og største frygt. I sommeren 2011 tilbragte hun 20 dage i Ulaanbaatar, hvor hun interwievede 20 mennesker til projektet. Benyt denne chance til at høre Charlotte fortælle om sine personlige indtryk fra Mongoliet og se eksempler på hendes kunstneriske arbejde.
Sep 23, 2010
Antropolog Ann Fenger Benwell vil fortælle om sin forskning og sit feltarbejde i Mongoliet i 2005 og 2006. I løbet af 12 måneder indsamlede hun data til sin ph.d. om den mongolske familie i forandring. Hun undersøgte kønsroller og hemmelige relationer med særligt fokus på, hvordan traditionelle opfattelser af det at være ’en god kvinde’ bliver udfordret og genforhandlet i nutidens Mongoliet. Medlemsmødet finder sted den 20. november kl. 15-17 i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.
Sep 4, 2010

Ganaa Nasan kom til Danmark for 9 år siden. Han slog sig ned i landsbyen Ferring vest for Lemvig, ganske tæt på Vesterhavet. Igennem de seneste par år har Ganaa været særdeles aktiv som formand for foreningen Mongolernes Venner og med etableringen af oplevelsescentret Mongolian House i Ferring. Den 25. september kl. 15-17 vil Ganaa fortælle om sin mongolske baggrund, rejsen til Danmark og sin nye tilværelse som aktiv medborger i et vestjysk samfund præget af havet og den barske natur. Medlemsmødet finder sted i Medborgerhuset på Danasvej 30B, Frederiksberg.

Aug 8, 2010

Den 22. august kl. 16.00 optræder seks unge mongolske kunstnere på "Klaverfabrikken" i Hillerød.

De spiller på 5 forskellige musikinstrumenter, synger strubesange og danser.

Billetprisen bliver formentlig 90,- kr.

[Nyhedsarkiv]