Nyheder

Side 1 af 3  > >>

Mar 7, 2017

Mød en af Mongoliets skarpeste kritikere af landets minedrift, Sukhgerel Dugersuren, som er stifter af og direktør i den mongolske ngo O.T. Watch. Organisationen er de mongolske mineselskabers vagthund og overvåger bl.a., at landets største guld- og kobbermine i Gobiørkenen, Oyu Tolgoi, overholder mongolske og internationale love og standarder om minedrift.

Siden 2009 har Mongoliet inviteret udenlandske mineselskaber til at indvinde råstoffer i bl.a. Gobiørkenen, som indeholder enorme reserver af bl.a. guld, kobber, jern, kul og uran. Landets økonomi boomede i 2013 med en vækstrate på over 18% som følge af intens minedrift for kort tid efter at stagnere. I dag oplever Mongoliet en økonomisk krise. 

Sukhgerel Dugersuren vil på mødet gøre status over Mongoliets minedrift og desuden fortælle om landets rolle i forhold til nabolandet Kinas nye, globale Silkevejsprojekt.

Tid: Søndag den 19. marts kl. 14-16

Sted: VerdensKulturCenteret, Nørre Allé 7, 1. sal, lokale 103, 2200 København N.
Arrangør: Dansk Mongolsk Selskab (www.danskmongolskselskab.dk)
Gratis. Ingen tilmelding.
Kontakt: Bettina Gram:
bettinahgram@hotmail.com

 

 

 

Feb 6, 2017

Årets generalforsamling afholdes i år den 4. marts 2017 i nye lokaler på Bispebjerg nær Bispebjerg S-station og buslinje 6A. Generalforsamlingen begynder kl. 15.00 og forventes at vare 1 time. 


Præsentation af skoleprojekter
Ca. 16.30: Efter generalforsamlingen præsenterer tre grupper af engagerede elever fra Sydsjælland resultatet af deres projektarbejde med Mongoliet. Initiativtager til projektet er Wendy Rahbek Thomsen, som underviste både mongolske børn og voksne i Erdenebulgan i perioden maj-juli 2016.


Forårsfesten - Tsagaan Sar
Ca. 17.30: Mongolernes månenytår - Ild-Hanens år - falder i år den 27. februar. Den traditionsrige fest fejres over flere dage i hele Mongoliet. I år vil Forårsfesten blive præget af mongolske festtraditioner med buzz på menuen, konkurrencer og mongolsk musik.


Prisen for deltagelse er i år 250 kr. pr. person inkl. drikkevarer. For mongolske studerende er prisen 125 kr. Børn deltager gratis. Gæster uden medlemskab er  velkomne til at deltage. Kom gerne i deel, hvis I har en sådan.

Tilmelding er obligatorisk og sker ved snarest og senest mandag den 27. februar at indbetale det aktuelle beløb på konto i Danske Bank 1551-7841582 eller på MobilePay 2342 1128 (Jan Koed). Husk at skrive navnet på deltager(ne) og evt. børn og mærk indbetalingen »Forårsfesten«.

Efter forudgående aftale med kassereren Jan Koed jk@cadaid.dk kan der betales kontant eller med MobilePay ved indgangen.

Mødested: Bispebjerg Kulturcenter, Bispebjerg Bakke 6, 2400 København NV

Mødedato: 4. marts 2017, Generalforsamling 15.00, Præsentation af skoleprojekter ca. 16.30, Tsagaan Sar ca. 17.30

Entré: Generalforsamlingen er gratis og kun for medlemmer

Oct 30, 2016

Siden 1997 har Dansk Mongolsk Selskab været engageret i socialt arbejde i Mongoliet. Det seneste 4-årige projekt, Styrkelse af Partnerskabsnetværk i Mongoliet, udløber i år, hvilket rejser spørgsmålet om projektets videre skæbne. Med den ændrede prioritering i dansk udviklingsbistand er perspektiverne for dansk finansiering af lignende projekter i fremtiden yderst begrænsede. Hvilke konsekvenser vil det få for de mange lokalsamfundsprojekters levedygtighed?

Bulgan Nyama, projektleder og næstformand for Dansk Mongolsk Selskab, vil redegøre for de opnåede resultater og sætte pejlemærker ud for den fremtidige overgang til en selvbærende projektudvikling baseret på mongolsk egenfinansiering. Bulgan suppleres af to af projektets rådgivere Povl Anker Andersen og Jes Colding.

Fra Mongoliet deltager Tungalag Nyama, formand for Mongolsk Dansk Selskab, samt Oyunsuren, projektrådgiver, og Oyungerel, regnskabsfører.

Mødested: Medborgerhuset, Danasvej 30B, 2. sal, Frederiksberg (indgang i passagen til højre - elevator)

Mødedato: lørdag 5/11 kl. 16-18

Entré: Gratis adgang - alle er velkomne!

Oct 30, 2016

Danmarks engagement i Mongoliet har ændret sig fra primært at handle om udviklingsbistand til nu at have fokus på udenrigspolitisk og økonomisk samarbejde. Mette Strand Gjerløff, chefkonsulent i Udenrigsministeriet, vil holde oplæg om sommerens ASEM-topmøde i Mongoliet, hvor Danmark var repræsenteret ved udenrigsminister Kristian Jensen.

Mødested: Cafe Globen, Turesensgade 2B, København K - www.cafegloben.dk

Mødedato: Torsdag 6/10 kl. 16.30-18.30

Entré: Gratis adgang - alle er velkomne!

May 24, 2016

Asien kommer til Danmark i hele juni måned. Festivalen starter i København, fredag den 3. juni og flytter de følgende weekender til Aarhus, Aalborg og Odense.

Særligt for den københavnske del af festivalen vil Mongoliet for første gang være repræsenteret i form af musik, dans og workshops. Se det særlige program her.

Fra en lille ger på festpladsen tilbydes desuden et udvalg af mongolske produkter.

Arrangementet finder sted fredag d. 3. juni kl. 12-20 og lørdag d. 4. juni kl. 10-20 i Havneparken, Islands Brygge, 2300 Kbh. S. Entré 20 kr.

[Nyhedsarkiv]